Naast hoofddocent Irene Borst biedt de Musical Fabriek ook lessen aan, gegeven door gastdocenten.
Tevens wordt er voor de eindvoorstelling een gastacteur uitgenodigd die een van de rollen uit de voorstelling op zich zal nemen! Dit zijn collega's uit het professionele werkveld die hun kennis van het 'musicalvak' graag doorgeven aan een nieuwe generatie.

 

Irene Borst

 

Mijn naam is Irene Borst en ik heb in een aantal grote Nederlandse musicalproducties mogen staan, waaronder 'Tarzan', 'Mary Poppins' en 'The Little Mermaid'. Ook was ik op tv te zien in 'Op zoek naar Mary Poppins', waar ik de halve finale haalde. Maar ik kwam daar niet zomaar terecht. Op de Frank Sanders Akademie leerde ik alles over de drie belangrijke, maar bovenal leuke disciplines die de musical nodig heeft. We werkten aan persoonlijke ontwikkeling en er werd veel aandacht besteed aan uitstraling, ambitie, inleving en lef. Dankzij deze opleiding ben ik nog meer gaan houden van het vak dan dat ik al deed.

Een andere passie die in mij schuilt, is lesgeven, ofwel het doorgeven van mijn hobby aan jonge kinderen. Ik weet als geen ander hoe je kunt dromen van dat grote podium! 'Pas' op de middelbare school ontdekte ik dat dit de droom was die ik moest laten uitkomen en juist daarom vind ik het belangrijk om kinderen vanaf 5 jaar al de kans te geven om te ontdekken hoe leuk dit vak is!


Marleen Eikelenboom-Proost
assistent productie/docent


"Voor alle nieuwe kindjes van de Musical Fabriek, ik ben Marleen. Ik studeerde aan de dansacademie Fontys Tilburg, Lucia Marthas in Amsterdam en het Rotterdams Conservatorium. Na vele dans-, muziek- en zangjaren volgde ik mijn dans- en musicalopleiding naast de middelbare school, aan de grote academies met musicallessen van o.a. Barry Stevens en acteer/dramalessen van Angela Schijf, tot stagedagen in de 'Soundmixshow' van Hennie Huisman. Daarna heb ik aan theaterschool De Trap in Amsterdam een jaar acteren voor de camera gevolgd. Sinds 2001 zing en treed ik op met diverse bands in Den Haag.
Vorig jaar heb ik mijn droom weer opgepakt en ben samen met Irene gaan lesgeven als assistent docent/productie aan de Musical Fabriek, locatie Den Haag, in de productie 'Groen van Geluk'. Van werken op de vloer, achter de schermen, decorstukken bedenken tot choreografie en acteren! Een droom komt weer tot leven, doen jullie met mij mee?"

Barbara de Wit
gastdocent

Afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie.
Barbara was onder andere te zien in: 'Mamma Mia!' (Antwerpen), 'Tika is jarig', 'Grease'. 'Ja zuster, nee zuster' (V&V Entertainment), 'Les Miserables' (JVDE), 'Oliver!' (Musical van Vlaanderen) en 'Alice in Wonderland' (Studio 100).
Kindervoorstellingen: 'We zijn zwanger' en 'Kabouter Paltz', beide voor het bedrijf van Herman van Veen, Harlekijn Producties.
Geeft lessen en workshops bij Mirakel Theater in Gouda, Kristal Theater in Hilversum en Beatzone Amsterdam. In december 2012 was ze voor het eerst gastdocent bij de Musical Fabriek.


Bente van de Brand
gastdocent


Bente volgde op het Fontys Conservatorium in Tilburg de opleiding Muziektheater. Deze sloot ze in december 2006 vervroegd af. Inmiddels was ze aangenomen bij de musical “Tarzan” als swing en onderstudy Jane. Toen Chantal Janzen vroegtijdig met zwangerschapsverlof ging, werd Bente de vaste vervanger en mocht ze de rol zo'n 300 keer vertolken.
Bente nam o.m. deel aan het TV-programma ‘Op Zoek Naar Mary Poppins‘ en speelde de rol van Gamila in de theatertoer van “Mega Mindy en de Poppenmeester”, de rol van Erik Hazelhoffs geliefde Charlotte in “Soldaat van Oranje” en Linda, het vriendinnetje van de tweelingbroers in “Hartsvrienden”.
Bente verleent regelmatig medewerking aan theatervoorstellingen en concerten, speelde grotere en kleinere rollen in films, TV-series en commercials, spreekt stemmen in voor reclame, tekenfilms en documentaires en geeft lessen en workshops aan (muziek-)theatergezelschappen en -opleidingen.

Pepijn Jehee
gastdocent


Pepijn studeert momenteel aan de HKU als docent theatermaker. Als regisseur is hij actief bij het Rijswijks Jeugd Theater en met zijn eigen bedrijf "Jehee vertelt", ontwikkelt, regisseert en vertelt Pepijn verhalen voor met name de jeugd, op diverse locaties.

© Musical Fabriek 2015