Naast hoofddocent Irene Borst biedt de Musical Fabriek ook lessen aan, gegeven door gastdocenten.
Tevens wordt er voor de eindvoorstelling een gastacteur uitgenodigd die een van de rollen uit de voorstelling op zich zal nemen! Dit zijn collega's uit het professionele werkveld die hun kennis van het 'musicalvak' graag doorgeven aan een nieuwe generatie.

 

Irene Borst

 

Mijn naam is Irene Borst en ik heb in een aantal grote Nederlandse musicalproducties mogen staan, waaronder 'Tarzan', 'Mary Poppins' en 'The Little Mermaid'. Ook was ik op tv te zien in 'Op zoek naar Mary Poppins', waar ik de halve finale haalde. Maar ik kwam daar niet zomaar terecht. Op de Frank Sanders Akademie leerde ik alles over de drie belangrijke, maar bovenal leuke disciplines die de musical nodig heeft. We werkten aan persoonlijke ontwikkeling en er werd veel aandacht besteed aan uitstraling, ambitie, inleving en lef. Dankzij deze opleiding ben ik nog meer gaan houden van het vak dan dat ik al deed.

Een andere passie die in mij schuilt, is lesgeven, ofwel het doorgeven van mijn hobby aan jonge kinderen. Ik weet als geen ander hoe je kunt dromen van dat grote podium! 'Pas' op de middelbare school ontdekte ik dat dit de droom was die ik moest laten uitkomen en juist daarom vind ik het belangrijk om kinderen vanaf 5 jaar al de kans te geven om te ontdekken hoe leuk dit vak is!


Marleen Eikelenboom-Proost
assistent productie/docent


"Voor alle nieuwe kindjes van de Musical Fabriek, ik ben Marleen. Ik studeerde aan de dansacademie Fontys Tilburg, Lucia Marthas in Amsterdam en het Rotterdams Conservatorium. Na vele dans-, muziek- en zangjaren volgde ik mijn dans- en musicalopleiding naast de middelbare school, aan de grote academies met musicallessen van o.a. Barry Stevens en acteer/dramalessen van Angela Schijf, tot stagedagen in de 'Soundmixshow' van Hennie Huisman. Daarna heb ik aan theaterschool De Trap in Amsterdam een jaar acteren voor de camera gevolgd. Sinds 2001 zing en treed ik op met diverse bands in Den Haag.
Vorig jaar heb ik mijn droom weer opgepakt en ben samen met Irene gaan lesgeven als assistent docent/productie aan de Musical Fabriek, locatie Den Haag, in de productie 'Groen van Geluk'. Van werken op de vloer, achter de schermen, decorstukken bedenken tot choreografie en acteren! Een droom komt weer tot leven, doen jullie met mij mee?"

Pepijn Jehee
docent/assistent regie


Als kind had Pepijn de droom om de nieuwe presentator van het kinderprogramma Telekids te worden, maar deze droom veranderde na het zien van de musical Aida, toen hij in groep 5 zat. De magie van theater, daar werd Pepijn gelukkig van. Op dit moment is Pepijn aan het afstuderen aan de HKU als docerend theatermaker en heeft hij stage gelopen bij Herman van Veen, Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) & Theater Totaal. Als regisseur is hij actief bij het Rijswijks Jeugd Theater en met zijn eigen bedrijf "Jehee vertelt", ontwikkelt, regisseert en vertelt Pepijn verhalen voor met name de jeugd, op diverse locaties.

 

© Musical Fabriek 2018